Val av bredbandslösning för Brf Dalafjället

Styrelsen har utrett olika alternativ för internet och TV-paket via fiber. Genom att teckna gruppavtal kan vi få ganska mycket lägre priser per lägenhet jämfört med individuella avtal. Vi har sagt upp befintligt avtal med Open Universe och det löper ut sista oktober 2023. Ett nytt avtal kommer därför börja gälla 1 november 2023. Här är en sammanställning av de alternativ vi har fått offert på. För att kolla av om medlemmarna är intresserade av att gå vidare med gruppavtal genomför vi en omröstning online. Om en majoritet av rösterna är för ett gruppavtal (alternativ 2-4) kommer styrelsen kalla till en extrastämma där beslutet formellt tas. Det är även på stämman som beslut fattas om vilket av alternativen vi tecknar avtal för. Visar online-röstningen att medlemmarna inte är intresserade av gruppavtal (alternativ 1), kommer vi fortsätta med Open Universe där varje lägenhet tecknar sina egna tjänster. 

Om föreningen tecknar gruppavtal för fibertjänster innebär det att fibernätet stängs ner för andra leverantörer. Det går då inte att få tjänster levererade från annan leverantör än den vi tecknat avtalet med.

Röstar stämman för gruppavtal kommer avtalet, och därmed tillkommen avgift gälla samtliga lägenheter, oavsett om tjänsterna används eller inte. Den angivna avgiften kommer läggas till på fakturan för månadsavgiften. 

Varje lägenhet har en röst, både i online-röstningen och vid en eventuell stämma. Online-röstning sker genom länken nedan med ett lösenordet som informeras inom föreningen.

Det finns några lägenheter som inte har fiber. De som saknar står själva för kostnaden för fiberdragning till sin lägenhet. Om det är många som saknar kan vi se om det blir billigare att gå ihop för att fixa det. Ange i röstningsformuläret om ni har fiber till lägenheten eller inte. Även de lägenheter som inte vill ha fiber dragen till sin lägenhet kommer att få betala avgiften om gruppavtal röstas igenom på stämman.

Eftersom styrelsen har beslutat att fortsätta med ComHem/Tele2 genom deras egna nät/uttag kommer det även i fortsättningen vara möjligt att få utökade TV-paket den vägen. Vi har även frågat om fibertjänster från Tele2 men har inte fått någon offert från dem. Den billigaste lösningen för gemensamt internet + grundutbud TV är alternativ 2 nedan för bredband tillsammans med det nuvarande avtal med Tele2/ComeHem för TV som innehåller ungefär samma kanaler som alternativ 4 nedan.

Om det blir byte från Open Universe till något av alternativen nedan behöver den nya leverantören installera sin utrustning i lägenheterna samt byta ut de gemensamma fiberswitcharna i husen. Bytet kan därför medföra avbrott av tjänsteleveranser via fiber.

Vid frågor använd kontaktformuläret på hemsidan så hör vi av oss.

Alternativ 1 - Behåll Open Universe
- Alla väljer sin egen leverantör

Alternativ 2 - Banhof 1000/1000 Mbit

Detta alternativ innebär väldigt snabbt internet till en låg månadskostnad. För de som vill ha TV-paket via fiber kan det väljas till individuellt enligt nedan. Följ länkarna för att se ingående kanaler. Avtalstiden är 5 år.

89 kr/mån

Individuella tilläggstjänster (betalas separat per lägenhet)
Alla priser är inkl. moms.

Basic: 299 kr/mån

https://www.allente.se/fibertv/basic/

Avtalstid: 24 mån

Uppsägningstid: 1 mån

Kampanj!

Ingen startavgift!

Box ingår (ord. pris 1656 kr)

6 mån fritt!

Kemikalieskatt & frakt: 128 kr

Standard: 399 kr/mån

https://www.allente.se/fibertv/standard/

Avtalstid: 24 mån

Uppsägningstid: 1 mån

Kampanj!

Ingen startavgift!

Box ingår

6 mån fritt!

Kemikalieskatt & frakt: 128 kr

Large: 469 kr/mån

https://www.allente.se/fibertv/large/

Avtalstid: 24 mån

Uppsägningstid: 1 mån

Kampanj!

Ingen startavgift!

Box ingår

6 mån fritt!

Kemikalieskatt & frakt: 128 kr

Premium: 819 kr/mån

https://www.allente.se/fibertv/premium/

Avtalstid: 24 mån

Uppsägningstid: 1 mån

Kampanj!

Ingen startavgift!

Box ingår

6 mån fritt!

Kemikalieskatt & frakt: 128 kr

Alternativ 3 - Telenor 500/500 Mbit + TV Grund

Här är ett paket med internet och ett grund TV-paket. I paketet ingår det en router och en mediahubb som gör att det inte behövs någon kabel mellan router och TV. Väljs det här paketet fås 50 kr i rabatt på priserna för de större TV-paketen som finns att se på länken nedan. Avtalstiden är 5 år

169 kr/mån

Alternativ 4 - Telenor 500/500 Mbit + TV Bas

Här är ett paket med internet och ett litet TV-paket. I paketet ingår det en router och en mediahubb som gör att det inte behövs någon kabel mellan router och TV. Väljs det här paketet fås 150 kr i rabatt på priserna för de större TV-paketen som finns att se på länken nedan. Avtalstiden är 5 år

225 kr/mån